Skip to main content
Groepscommunicatie overheid

PoC is voor veel radiocommunicatiegebruikers een nieuw en vaak nog onbekend fenomeen. PoC staat in dit geval voor PTT Over Cellular en houdt – heel platgeslagen – in: ‘je smartphone gebruiken als portofoon’. Nu ziet een portofoon er redelijk anders uit dan een gemiddelde smartphone. Dat heeft vooral te maken met de toepassing; het gebruik is verschillend. Een mobiele telefoon wordt gebruikt in ‘schone’ omgevingen om mee te bellen en voor de Apps. Een portofoon is uitermate effectief voor goede, snelle en efficiënte communicatie tussen medewerkers onderling en wordt veel gebruikt in de industrie, retail, hospitality en zorg; meestal door een zogenaamde besloten groep.

Vaak – maar niet noodzakelijk – is het geografische gebied waarin een portofoon wordt toegepast beperkt. Bij een smartphone ligt juist de nadruk op bellen met de buitenwereld of met collega’s die functioneel gezien op grotere afstand zijn en – zoals gezegd – op de toepassing van Apps. In sommige gevallen bevinden medewerkers zich juist tussen de beide werelden in. En dan kan het zomaar zijn dat beide apparaten nodig zijn om te voorzien in de specifieke gewenste functies. Maar soms is twee één te veel.

Dit artikel wordt vervolgd. Heeft u reeds vragen over dit artikel, neem dan contact op met onze productspecialist Klaas Kruidhof.

 

One Comment

Leave a Reply