Skip to main content
 
 

Gezondheidszorg

Levens redden met groepscommunicatie

Gezondheidszorg portofoons

In de zorg is communicatie van levensbelang. Een veel gehoord probleem is de hoeveelheid verschillende devices die een gemiddelde zorgaanbieder met zich mee moet dragen, evenals de vendor-lock waarin vele zorginstellingen zitten. Een vendor-lock houdt in dat bepaalde fabrikanten producten op de markt hebben gebracht die alleen met producten van dezelfde fabrikant kunnen worden uitgebreid. Zo zit u vast aan de producten van deze fabrikant en is het lastig om te switchen naar portofoons van een ander merk.

WiFi/LTE portofoons in de zorg

Naast traditionele portofoons en pagers wordt er in de zorg steeds meer gebruik gemaakt van portofoons die via WiFi en/of LTE functioneren, zogenaamde PTT over Cellulair devices. Deze veelal door Android aangestuurde devices zijn in staat om grote bestanden te verzenden/ontvangen, externe applicaties te laden en het bereik te vergroten omdat deze gebruik maken van het LTE netwerk van mobiele operators of van uw eigen Wifi infrastructuur.

Doordat u met deze portofoons via landelijke netwerken kan communiceren, is het mogelijk om enorme afstanden te overbruggen. Het kan uiteraard voorkomen dat u in de situatie zit dat u zwak bereik heeft op uw locatie. Dat is geen probleem, het is hierbij mogelijk om via versterkers het signaal te versterken.

De fabrikanten in de groepscommunicatiemarkt zijn volop aan het investeren in deze nieuwe manier van communiceren, waardoor het voor u als zorginstelling alsmaar interessanter wordt om deze ontwikkeling te implementeren bij u op de werkvloer.

Radiocommunicatie portofoons

Er dient echter wel rekening gehouden te worden met een kleine vertraging en doordat u afhankelijk bent van externe infrastructuur (het WiFi/LTE netwerk) is het product in mindere mate missie kritisch dan traditionele portofoons waarbij u uw eigen infrastructuur heeft. Groepscommunicatie via radio biedt daar echter wel zekerheid en consistentie voor.

Doordat u via radio communiceert via een ‘eigen’ radiofrequentie, kunt u onafhankelijk communiceren. Dat betekent dat u en uw team constant in contact kunnen blijven staan. Voornamelijk bij noodsituaties waarin u geen beroep kunt doen op het wifi/LTE netwerk, biedt radio de oplossing om zonder haken en ogen te communiceren.

In de gezondheidszorg telt iedere seconde in uw handelen, waardoor het er soms hectisch aan toe kan gaan. Wij van Comfective zijn ervaren in deze sector en willen u daarbij graag ondersteunen met de keuze van de meest geschikte oplossing in uw situatie. Dit kan bijvoorbeeld gaan om uw BHV, beveiliging- of zorgproces.

Veel van onze oplossingen kunnen wij zowel in een (lange termijn) huur als koop constructie aanbieden. Ook kunnen er indien gewenst SLA contracten worden aangeboden welke u de zekerheid geven dat de apparatuur en hiermee ook uw bedrijfsvoering blijft draaien. Neem contact met ons op, of laat ons u bellen om de mogelijkheden te bespreken.

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Online Kosteloze Schouwing

Wij bieden de mogelijkheid om kosteloos een online schouwing uit te voeren, waarbij wij op basis van kerngegevens u een vrijblijvend advies kunnen geven.

Webshop

De webshop geeft een actueel overzicht weer van de mogelijkheden in de gezondheidszorg