comfective logo
Home » Veilig aan de slag bij de Huttenbouw Benthuizen

Veilig aan de slag bij de Huttenbouw Benthuizen

Het is een jaarlijks evenement in Benthuizen, de Huttenbouw week. Nadat de 2020 editie geannuleerd moest worden in verband met COVID, stonden de vrijwilligers en kinderen weer te popelen om er dit jaar wat moois van te maken. Bij Comfective hebben wij de vrijwilligers mogen helpen door digitale portofoons beschikbaar te stellen, zodat de organisatie van het evenement vlekkeloos kon verlopen.

Een week vol plezier

Op en rondom het evenemententerrein waren de kinderen van de leeftijden 4 – 13 jaar druk aan het bouwen, spelen en sporten. Er was geen tijd om stil te zitten, want er stonden genoeg activiteiten op de planning voor de huttenbouwers. Naast het bouwen van de hutten, waar zij de laatste nacht in bleven slapen, konden de kinderen zich uitleven tijdens de sport- en spelactiviteiten.

Vrijwilligers

Vele handen maken licht werk. Evenementen als de Huttenbouw week vallen of staan met de hulp van vrijwilligers. Denk aan BHV’ers, groepsbegeleiders bij de spelactiviteiten & de huttenbouw, regelaars en natuurlijk vrijwilligers voor het op en af bouwen van het terrein. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat de week weer een onvergetelijke ervaring werd voor de kinderen.

Veel vrijwilligers die allemaal druk zijn met andere taken en vaak op onbereikbare afstand van elkaar staan. Ten minste… zonder portofoons. Om de korte lijntjes tussen de vrijwilligers te houden, gebruikten de vrijwilligers onze evenementen portofoons.

Veiligheid

Naast het feit dat enthousiasme en plezier voorop staan bij deze evenementen, is en blijft veiligheid ontzettend belangrijk. Een splinter in de vinger, schaafwond op het been of een kopstoot tegen de hut… onschuldige ongelukjes zijn niet te voorkomen tijdens het evenement.

Daarbij is niet gezegd dat er geen groter gevaar op de loer ligt. De vrijwilligers hebben daarom in samenwerking met de lokale brandweer een BHV training gevolgd, zodat zij kunnen ingrijpen als dat nodig is.

Snel schakelen is bij BHV van onschatbare waarde. Als BHV’er is het onmogelijk om overal tegelijk zijn en bij calamiteiten worden al snel de nodige meters gemaakt. De digitale portofoons gaven de vrijwilligers de mogelijkheid om op afstand direct te kunnen acteren.

“Ik ben vooraan het terrein snel een EHBO’er nodig!” 
“We komen er direct aan, kun je mij ondertussen vertellen wat er is gebeurd?”

De Motorola DP3441E

Het portofoonmodel die de vrijwilligers van de Huttenbouw Benthuizen hebben gebruikt is de Motorola DP3441E. Dit is de meest compacte & robuuste digitale portofoon op het moment. Daarom leent deze zich uitstekend voor een evenement als de Huttenbouw. Enerzijds moeten de portofoons gemakkelijk te dragen, maar anderzijds ook tegen een stootje kunnen. De DP3441E heeft een hoge IP certificering (IP68) en qua functionaliteiten behoren o.a. Bluetooth en GPS tot de standaard.

Benieuwd wat wij voor uw evenement, organisatie of bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om een keer te sparren. Wij zijn direct te bereiken via de live chat en telefoon ( 088-0203203 ). Is uw vraag minder dringend? Dan kunt u ons mailen via info@comfective.nl. 

Transparant

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot licentievrije portofoons? Wij adviseren u hier graag over, via de telefoon, chat of e-mail denken we graag met u mee.
Advies op maat >
Motorola ION Achterkant comfective
Heeft u vragen?
Neem gerust contact op: 088 - 0203203
Contact pagina >
Comfective wit logo
Hasselterdijk 20 F
8043 PD Zwolle
088-0203203
info@comfective.nl
Webwinkel keur transparante logo
Paypal logo
iDeal logo
Bancontact logo
Sofort Logo
hello world!
chevron-down