comfective logo
Home » VoiceMateLocal

VoiceMateLocal

De VoiceMateLocal (VML) van Orangewave (fabrikant) is een spraakberichten systeem dat kan worden gebruikt voor het uitzenden van een vooraf gedefinieerd spraakbericht naar licentievrije portofoons (PMR446) op basis van een veranderende status van een ingang. VML werkt zonder infrastructuur. Dit betekent dat er geen statistische informatie en rapportage over het gebruik beschikbaar is en dat de VML niet op afstand toegankelijk is.   

Aansluitingen
Een VML bevat aansluitingen voor twee ingangen. Iedere ingang kan (via de software) worden geschakeld naar één van de twee werkingsmodi, bij modus 1 wordt de ingang aangesloten op een potentiaalvrij NC / NO-contact; de spanning/stroom is dan afkomstig van de VML, de maximale weerstand van de externe schakeling in gesloten toestand dient 10 Ohm niet te overschrijden. In modus 2 detecteert de VML een actief signaal; de ingang detecteert een spanning <1Vdc als ‘laag’ en een spanning tussen 4-15Vdc als ‘hoog’ signaal tussen de twee aangrenzende contacten.

Melden van een bericht
Zodra de status van een ingang wijzigt zal de VML controleren of het radiokanaal bezet is. Effectief wordt er geluisterd of er audio op het kanaal aanwezig is. Zodra de VML geen audio gedetecteerd op het kanaal zal de VLM het spraakbericht verzenden dat is gekoppeld aan de statuswijziging van de betreffende ingang.

Montage/installatie
De VML bestaat uit een enkele box met één besturingseenheid en één 446-radio. De VML wordt gevoed door middel van een externe gelijkstroomadapter. De IO-connector is een 6-pins schroefkop.De header is aangesloten op de onderzijde van de box, naast de voedingsingang. Naast de IO connector zit een tweede connector die voorziet in de voedingsspanning bij toepassing van potentiaalvrije contacten.

De VML dient verticaal te worden gemonteerd. De voedingsconnector en de IO-connector bevinden zich aan de onderkant. Dit houdt in dat voor een goede bereikbaarheid er een vrije ruimte van ongeveer 10 cm nodig is onder de VML wanneer deze verticaal tegen een wand wordt gemonteerd. De achterkant van de VML heeft vier bevestigingssleuven. De voorkant van de doos is bevestigd met 4 schroeven. De radio is toegankelijk via de voorzijde. Om een ​​goede werking te garanderen, dient het apparaat niet in de buurt van stroomkabels, HF-apparatuur en / of andere storende / stralende apparaten worden geplaatst.

De VML is IP50 en de bedrijfstemperatuur ligt tussen 0 – 50 C.

Standaard levering
Bij uitlevering heeft de VML twee detectie-ingangen (10-50 mAdc = actief), een herhaal timer van 15 seconden, een time-out timer van 120 seconden en twee vooraf gedefinieerde berichten.

Gedurende drie minuten na aanzetten activeert de VML een WiFi access point en webserver. Door met een tablet of smartphone verbinding te maken met de VML kan de gebruiker de contacten instellen als Normaly Open / Normaly Closed, de waarden instellen voor de herhaal timer en de time-out timer, de spraakberichten per ingangscontact definiëren en spraakberichten uploaden. De ingegeven waarden kunnen worden opgeslagen waarna de VML herstart.

Service en ondersteuning.
De VML bestaat uit drie vervangbare onderdelen, de voedingsadapter, de besturingseenheid en de radio-eenheid. Deze eenheden zijn in het veld vervangbaar en kunnen worden geretourneerd voor garantie en reparatie.

Heeft u vragen?
Neem gerust contact op: 088 - 0203203
Contact pagina >
Comfective wit logo
Hasselterdijk 20 F
8043 PD Zwolle
088-0203203
info@comfective.nl
Webwinkel keur transparante logo
Paypal logo
iDeal logo
Bancontact logo
Sofort Logo
hello world!
chevron-down