Comfective logo
Home » StrongmanRun gebruikt Motorola 4G/LTE Portofoons met oneindig bereik!

StrongmanRun gebruikt Motorola 4G/LTE Portofoons met oneindig bereik!

StrongmanRun gebruikt Motorola 4G/LTE Portofoons met oneindig bereik!

Op zondag 1 september vond de Strongmanrun in Hellendoorn plaats. Vele duizenden deelnemers trotseerden de vele obstakels op het 7, 12 of 21 km lange parcours! De StrongmanRun is hiermee 1 van de grootste obstacle runs van Nederland en tevens de oudste. Jarenlang is er voor dit evenement gebruik gemaakt van een traditioneel digitaal portofoon met 3 repeaters/versterkers om het bereik te maximaliseren. Doordat het landschap in de omgeving van Hellendoorn met het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug echter licht glooiend is, bleef het bereik van dit traditionele portofoon netwerk echter een groot probleem.

Dit was reden voor Comfective om de mogelijkheden te onderzoeken om voor dit outdoor event gebruik te maken van 4G/LTE Portofonie. Met ondersteuning van marktleider Motorola Solutions, welke recent het Wave on Cloud portfolio heeft geïntroduceerd werd de StrongmanRun de eerste gebruiker welke op grote schaal 4G portofonie van Motorola Solutions toepaste.

De organisatie maakte gebruik van het volgende materieel:

  • 47 Motorola TLK100 4G/LTE portofoons met simkaart welke roamed over alle datanetwerken in Nederland en daarbuiten.
  • 10 mobiele applicaties voor Android & Ios smartphones welke mee kunnen communiceren met het portofoon netwerk.
  • Een centralisten omgeving vanuit een webbrowser welke volledig vanuit de cloud gemanaged wordt.

Doordat het netwerk vanuit de cloud gemanaged wordt en programmering van de portofoons ‘over the air’ wordt uitgevoerd is het portofoon netwerk veel dynamischer dan traditionele portofoons. Tevens is het bereik onbeperkt en kan er aanvullende data als bijvoorbeeld GPS gegevens verzameld en getoond worden. De gebruikers waren vooral erg tevreden over het handzame formaat van de portofoon, het verborgen display en de voortreffelijke geluidskwaliteit.

"De gebruikers waren erg tevreden over het handzame formaat van de portofoon, het verborgen display en de voortreffelijke geluidskwaliteit."

Comfective ziet deze vorm van (groeps)communicatie als de toekomst van radiocommunicatie voor de evenementenmarkt en heeft daarom geïnvesteerd in een eigen verhuurpool van Motorola TLK100 4G/LTE portofoons en toebehoren. Ook integratie met traditionele digitale portofoon netwerken is mogelijk. Op de Festivak beurs welke op 6 en 7 november in ‘s-Hertogenbosch plaats vindt zal Comfective een werkende test opstelling laten zien waarin potentiële gebruikers zelf de gemakken kunnen ervaren.

Transparant

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot licentievrije portofoons? Wij adviseren u hier graag over, via de telefoon, chat of e-mail denken we graag met u mee.
Advies op maat >
Motorola ION Achterkant comfective
Heeft u vragen?
Neem gerust contact op: 088 - 0203203
Contact pagina >
Comfective wit logo
Hasselterdijk 20 F
8043 PD Zwolle
088-0203203
info@comfective.nl
Webwinkel keur transparante logo
Paypal logo
iDeal logo
Bancontact logo
Sofort Logo
Gemaakt door TriplePro Online Marketing
hello world!