Indoor Tracking

Een actueel overzicht van wie zich waar inpandig begeeft

Indoor Tracking

De nieuwste generatie DMR en TETRA portofoons en mobilofoons hebben de mogelijkheid om te worden uitgerust met Bluetooth 4.0 intelligentie. Door deze intelligentie kunnen de portofoons gekoppeld worden met kleine Bluetooth bakens. De portofoons geven een signaal af naar een baken of meerdere bakens en geven hiermee de positie van de portofoon door, welke weergegeven kan worden op een ingeladen kaart. Deze applicatie is eventueel uit te breiden met GPS tracking, waarmee ook de GPS coördinaten van de portofoons buiten uw locatie worden doorgegeven.

Voordelen van Bluetooth Indoor tracking zijn:

Het draagt bij aan veiligheid van de gebruikers
Wanneer zich een noodsituatie voordoet heeft u een realtime overzicht van de locatie van de portofoon gebruikers. Dit draagt bij aan de veiligheid doordat responstijden worden geminimaliseerd wat levensreddend kan werken.

Het draagt bij aan de verantwoording van medewerkers
Met geavanceerde opties betreffende reglementen en waarschuwingen kunt u bijvoorbeeld nachtbewakers monitoren welke een ronde door uw gebouw lopen. De coördinator kan pro actief worden geïnformeerd over afwijkingen van de route en hierop acteren of alarmeren indien nodig.

Eenvoudige installatie en implementatie

De data van de bakens worden via het radiokanaal verzonden, u heeft dus geen geavanceerde infrastructuur nodig. De bakens zelf worden gevoed door accu’s welke afhankelijk van de instellingen meerdere jaren kunnen meegaan. Ook hierbij is dus geen netvoeding of infrastructuur benodigd.  

Heeft u reeds een bestaande portofoon en/of mobilofoon installatie, dan is het soms mogelijk om deze functionaliteit toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Neem contact met ons op, of laat ons u bellen om de mogelijkheden te bespreken.  

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige applicaties weer