Skip to main content
Product Nieuws

‘De klant is koning, maar hoe zit het met ons?’

By 29 september 2020No Comments
Bodycam Retail

Geen winkelmandje pakken, niet ontsmetten, geen anderhalve meter afstand houden. Klanten zoeken de grenzen van de nieuwe vrijheid op. Winkelpersoneel voelt zich onveilig, zegt FNV.  Mensen hebben lang thuis gezeten en vinden dat het nu wel lang genoeg heeft geduurd met die maatregelen. Dat leidt tot onbegrip, agressie en discussie over de veiligheidsmaatregelen in winkels. 

Het aantal geweldsincidenten in de retail neemt sterk toe Bijna 99% van deze geweldsincidenten betreft winkeldiefstal. De grootste bezorgdheid bij retailers en personeel is de toename in geweld die gebruikt wordt wanneer klanten worden aangesproken op hun gedrag. Of het nu de corona maatregelen betreft of een leeftijdscheck er wordt meer agressie gebruikt en ook het gebruik van wapens als dreigmiddel door klanten is een toenemende trend. 

Het gebruik van bodycams tegen winkelcriminaliteit

Een van de meest effectieve manier om actief agressief en gewelddadig gedrag af te schrikken is door het winkelpersoneel uit te rusten met bodycams zoals bijvoorbeeld de Edesix / Motorola Solutions  VT-100.

Niet alleen bieden de bodycams voordelen voor retailers door bewijsmateriaal van te leggen van incidenten die leiden tot snellere veroordelingen. Het is bewezen dat het dragen van de camera’s agressief gedrag jegens personeel afschrikt, waardoor de situatie de-escaleert voordat er geweld plaatsvindt. 

Retail Bodycams

CO-OP Supermarkt in Engeland rolt gebruik Edesix Bodycam landelijk uit.

Cheryl Houghton, Co-op Retail Security Manager: “Winkelpersoneel speelt een essentiële rol in het dienen van onze klanten, maar ze hebben dagelijks te maken met ongekende niveaus van geweld en misbruik. Als retailer zien we de impact van maatschappelijke vraagstukken in onze winkels. Ik heb nog nooit zo’n hoge mate van geweld en misbruik gezien, het is een maatschappelijk probleem waar alle retailers zich zorgen over maken en het heeft blijvende gevolgen voor het leven van winkelmedewerkers – zowel mentaal als fysiek. Het hoort niet bij het werk om verbaal te worden misbruikt, bedreigd of aangevallen en we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat dit niet het geval is, waarbij we pleiten voor meer bescherming voor winkelmedewerkers die openbare taken uitvoeren en voor de diepere oorzaken van criminaliteit in gemeenschappen om aangesproken worden. “

Winkelpersoneel speelt een essentiële rol in het dienen van onze klanten, maar ze hebben dagelijks te maken met ongekende niveaus van geweld en misbruik

Bodycam retail, horeca, boa

De toonaangevende VT100-camera van Motorola Solutions / Edesix  kan tot zes maanden in de stand-bymodus worden gedragen, waardoor de batterij wordt gespaard voor gevallen waarin collega’s in de Co-op-winkel zich bedreigd voelen door agressief of gewelddadig gedrag. De camera’s worden bediend door een simpele bediening met één druk op de knop, waarbij beelden direct worden opgenomen op de camera zelf en live video wordt gestreamd naar het beveiligingscentrum, zodat het beveiligingspersoneel of de politie snel kan reageren.

Software voor het veilig beheren van het bewijsmateriaal.

De camera’s worden ondersteund door in de cloud gehoste VideoManager-software, die veilige en efficiënte camera toewijzing, gebruikersadministratie en incidentbeheer mogelijk maakt. Met beveiligingsfuncties zoals uitgebreide encryptie, configureerbaar bewaarbeleid en RFID-camera toewijzing, zorgt deze geïntegreerde oplossing ervoor dat beeldmateriaal en incidenten efficiënt en veilig worden afgehandeld.  Hiermee wordt een totaaloplossing gecreëerd welke er niet alleen voor zorgt dat belastend materiaal gefilmd kan worden, maar ook veilig verwerkt kan worden, zodat deze als bewijsmateriaal gebruikt kan worden en alleen ingezien door bevoegde personen. 

Bodycams in gebruik met oortjes/portofoon

De gebruiker van weet dat hij/zij in direct contact staat met collega’s. Het enige wat de gebruiker dient te doen is de spraakknop (PTT button) in te drukken en zonder vertraging worden collega’s direct geïnformeerd of gealarmeerd. Naast het bewijsmateriaal van beelden is er dus de directe groepscommunicatie welke de opvolging eenvoudiger en sneller maakt. Hiernaast dragen de oortjes bij aan efficiency & discrete communicatie.

Motorola CLP446E

Discreet, snel, eenvoudig en modieus zijn de eigenschappen die de Motorola CLP446E het best laten omschrijven. Nadat zijn voorganger de Motorola CLP446 de retail & hospitality branche voorgoed verandert heeft, was er behoefte aan een plus versie die met de CLP446E nu ingevuld is. Een hogere accucapaciteit en hiermee gebruikersduur tot maximaal 20 uur paar laadcyclus, een robuustere headset aansluiting met mute mogelijkheid op de spreeksleutel en een hogere IP certificering maken de CLP446E tot een waardige opvolger, die qua specificaties ver boven de concurrentie uitstijgt.

Motorola CLP446E voorkant

Samen de veiligheid in de retail vergroten.

Alleen gezamenlijk kunnen we de veiligheid vergroten. Bent u benieuwd welke oplossing bij u past en zou u eens kosteloos en vrijblijvend in gesprek willen of bodycams en oortjes willen testen? Neem contact  op.

 

Neem contact op

Leave a Reply