comfective logo

Comfective levert communicatieoplossingen voor Dauwpop Festival

Op een zonnig zomerweekend stond Nederland weer in het teken van muziek, dans en feestvreugde. Dauwpop, een van de meest populaire festivals van het land, bracht 21 duizend mensen samen voor een onvergetelijke ervaring. Achter de schermen van dit grootschalige evenement speelde communicatie een cruciale rol. Wij, Comfective, waren verheugd om de benodigde communicatieoplossingen te leveren die het festival soepel lieten verlopen.

We werkten nauw samen met het festivalteam om een op maat gemaakt communicatienetwerk op te zetten dat zorgde voor efficiënte en betrouwbare verbindingen tussen verschillende teams en locaties.

TETRA-systeem

In totaal leverden we 200 TETRA-portofoons, die bekend staan om hun robuustheid en uitstekende geluidskwaliteit. Deze portofoons waren essentieel voor de communicatie tussen het beveiligingsmedewerkers, de coördinatoren en de organisatoren van het festival. Dankzij de eenvoudige bediening en betrouwbare verbinding van de portofoons, hadden de teams altijd de mogelijkheid om snel te reageren op elke situatie.

Om ervoor te zorgen dat de 200 TETRA-portofoons naadloos met elkaar konden communiceren, installeerden we een 2 carrier TETRA-basisstation op een strategische locatie binnen het festivalterrein. Deze krachtige zend- en ontvangstmast zorgt voor een uitmuntende dekking, zelfs in de drukste gebieden van het festival. Het fungeert als de ruggengraat van het communicatienetwerk, waardoor iedereen constant in contact kon blijven, ongeacht waar ze zich bevonden.

“Wij hebben voor een TETRA oplossing gekozen omdat we hiermee betrouwbare communicatie mogelijk maakten, bij een operatie zoals deze met 200 portofoons en 8 tot 10 groepen waarbij tegelijk gecommuniceerd moet worden is een sterk systeem vereist.” aldus Klaas Kruidhof (Technical Support Manager)

4G portofoons

Naast de TETRA-portofoons voorzagen we ook in 30 4G-portofoons om te voldoen aan de behoeften van de teams die buiten het festivalterrein werkten. Deze 4G-portofoons waren verbonden met het TETRA-systeem.

“Zowel de gebruikers van de portofoons als wijzelf, waren zeer tevreden. De 4G portofoons werkten uitstekend en door het TETRA-systeem verliep het soepel.” Vertelt Tessa Boxem, een van de organisatoren van Dauwpop.

Ten slotte introduceerden we 6 Evolve-smartphones die gebruikt werden als smartphone maar ook als portofoon. Deze compacte en lichtgewicht smartphones waren perfect voor de teams die onderweg waren en toch betrouwbare communicatie nodig hadden.

Klaas licht toe: “We hadden ook een 4G of DMR systeem kunnen gebruiken, alleen bij een 4G systeem kan netwerkcongestie plaatsvinden en bij een DMR systeem heb je wel 6 repeaters nodig.”

Een vlekkeloze uitvoering van het festival

Met de juiste combinatie van TETRA-portofoons, 4G-portofoons en Evolve-smartphones hebben we een uitgebreid communicatienetwerk gecreëerd dat de teams van Dauwpop Festival in staat stelde om effectief te communiceren en samen te werken. Onze oplossingen hebben bijgedragen aan een vlekkeloze uitvoering van het festival, zowel bij de opbouw, gedurende het festival, en bij de afbouw. Hierbij waren de teams naadloos met elkaar verbonden, van de fietsenstalling tot de main-stage en van de schuur tot in de kuil.

Tessa licht toe: “Dankzij het geleverde communicatiesysteem van Comfective hebben we een goede ervaring gehad op Dauwpop. De verbinding was het hele weekend uitstekend.”

Jaap Meijer (Commercieel Manager) vertelt: “Voor ons was het een eer om betrokken te zijn bij het Dauwpop Festival. Het creëren van een robuust communicatienetwerk dat voldeed aan de specifieke behoeften van het festival was een uitdagende taak, maar het resultaat was meer dan de moeite waard. We genoten van het samenwerken met het toegewijde team van Dauwpop Festival en het zien van onze communicatieoplossingen in actie tijdens het evenement.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als u op zoek bent naar betrouwbare communicatieoplossingen voor uw evenement, groot of klein, denken wij met u mee. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw project kunnen ondersteunen, testen op locatie is geen probleem. Of het nu gaat om binnen of buitenevenementen, wij hebben de expertise en de producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Niets is te groot, en niets is te klein.

“De samenwerking met Comfective was bijzonder prettig; ze zijn een fijne partij om mee samen te werken, ze schakelen snel en denken goed met ons mee."

Dauwpop

Je Paginatitel
Comfective wit logo
Hasselterdijk 20 F
8043 PD Zwolle
088-0203203
info@comfective.nl
Webwinkel keur transparante logo
Paypal logo
iDeal logo
Bancontact logo
Sofort Logo
hello world!
chevron-down