comfective logo

Alles wat je moet weten over BHV portofoons

BHV portofoons zijn van cruciaal belang voor directe communicatie tussen BHV’ers. Maar waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de juiste portofoon? Welke portofoons zijn er allemaal?

In dit artikel leggen wij duidelijk uit waarom portofoons cruciaal zijn en presenteren we geschikte portofoons voor de BHV.

Waarom zijn portofoons belangrijk voor BHV?

Portofoons stellen BHV teams in staat om snel en direct met elkaar te communiceren, ze coördineren evacuaties en wisselen belangrijke informatie uit. Dit alles zodat de veiligheid van de werknemers wordt gewaarborgd.

Met portofoons kun je met één druk op de knop direct in verbinding staan met het team, zonder dat iemand hoeft op te nemen. Dankzij deze directe communicatielijnen en snelle respons wordt de efficiëntie bevorderd, waardoor portofoons onmisbaar zijn voor BHV-teams.

Welke BHV portofoons zijn er?

Als het gaat om het kiezen van de juiste BHV portofoon, biedt Comfective twee opties:

  • Motorola XT420
  • Kenwood TK-3701D

Hieronder leggen wij uit wat elk van deze portofoons te bieden heeft en wat het verschil tussen beide is.

Motorola XT420

Een betrouwbare analoge portofoon met compact ontwerp, lange batterijduur en een intuïtieve en eenvoudige bediening. Wij bieden een set aan van 6 portofoons en een multilader waar alle zes de portofoons in opgeladen kunnen worden.

Prijs per set: €1.035,-

Motorola set xt420 productfoto

Kenwood TK-3701D

Een geavanceerde digitale portofoon met helder geluid, geavanceerde functies en een compact ontwerp. Ook hier bieden wij een set aan van 6 portofoons en multilader waar alle portofoons in opgeladen kunnen worden.

Prijs per set: €1.424,-

foto van de kenwood tk-3701d portofoon set inclusief oplader en headset

Optioneel is er ook een portofoon koffer bij deze set te bestellen, deze vind je hier.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een BHV portofoon?

Bij het kiezen van een BHV portofoon zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals:

  • Wat is de afstand?
  • Welke omgeving bevind je je in?
  • Hoe eenvoudig is de portofoon te bedienen?

Wat is de afstand?
Het bereik van de portofoon is cruciaal, bedenk je goed over welke afstand de portofoons moeten functioneren. Beide portofoons hebben een prima bereik maar bedenk wel goed in welke omgeving je je bevindt.

Welke omgeving bevind je je in?
Analoge portofoons hebben over het algemeen een goed bereik, maar dit kan beperkt worden door obstakels zoals gebouwen of terrein.

Digitale portofoons hebben een iets groter bereik, deze hebben vaak een betere doordringbaarheid door obstakels waardoor kans op signaalverlies kleiner is.

Hoe eenvoudig is de portofoon te bedienen?De portofoon moet gemakkelijk te gebruiken zijn, ook door mensen die geen technische achtergrond hebben. Zowel de XT420 als de TK-3701D zijn portofoons die een intuïtieve en eenvoudige bediening hebben.

Nog geen keuze kunnen maken?

Wij helpen je graag in het kiezen van de juiste portofoon voor jouw situatie. Neem contact met ons op door middel van onderstaande contactgegevens:

088-0203203
info@comfective.nl

Comfective wit logo
Hasselterdijk 20 F
8043 PD Zwolle
088-0203203
info@comfective.nl
uitgegeven door motorola solutions logo aan comfective als platinum resellerlogo ISO 9001 certificering Comfective zwart wit
Webwinkel keur transparante logo
Paypal logo
iDeal logo
Bancontact logo
Sofort Logo
hello world!
chevron-down