comfective logo

Wave PTX

Communicatie op evenementen zonder grenzen op een veilige en efficiënte wijze. Dat kunnen wij inrichten met Wave PTX.
Met Wave PTX verbinden we traditionele portofoons, 4G-portofoons, mobiele telefoons & mobilofoons. Met de centrale dispatchomgeving monitoren we de gesprekken en de locatie van de gebruikers. Hier is geen installatie van een repeater netwerk voor nodig, alles wordt 'in the cloud' georganiseerd.

Wat is Wave PTX?

Wave PTX is een PTT-applicatie die groepscommunicatie mogelijk maakt met verschillende apparaten & netwerken.
Verzend en ontvang (groeps)oproepen op portofoon, mobilofoon, smartphone of dispatch app
Eenvoudig en snel berichten versturen via tekst, foto, video of documenten
De communicatieapparaten beheren op afstand, op een web-based programma
Veilige app te downloaden op elke smartphone
Real-time monitoring van teamactiviteiten en locaties

Hoe werkt de dispatch?

Op evenementen wordt vaak een centralist aangesteld om de communicatie effectief te coördineren. Stel je voor dat er een evenement is met 100 portofoons, hierbij kan gelijktijdige communicatie leiden tot onduidelijkheid. Daarom is een centralist essentieel: het volledige team communiceert rechtstreeks met de centralist, die vervolgens de ontvangen informatie doorgeeft aan de juiste persoon, waardoor een snelle en georganiseerde reactie mogelijk is.

Dit gebeurd allemaal via de Wave PTX Dispatch, dat is een web-based applicatie (Chrome of Firefox) waar alle verbonden apparaten te beheren zijn.
Locatietracking per apparaat
Tekstberichten, foto, video of documenten versturen
Prive-gesprek of groepsgesprek beginnen
Deelnemen aan de gesprekken

Wat kun je -op afstand- instellen?

Instellingen veranderen
Aan/uit zetten
Verschillende communicatieapparaten groeperen

Welke soort devices?

Alle devices die verbonden zijn met het internet kunnen deelnemen aan het gesprek.
Dit zorgt er voor dat er een all-round communicatieoplossing gecreëerd kan worden, beheert door de meldkamer via een dispatch. Denk aan:
4G portofoons | Motorola TLK100 & TLK110
4G mobilofoons | Motorola TLK150
Smartphones | Motorola Evolve of eigen device
Tablets
Laptops
Computers
Motorola wave dispatch

Praktijkvoorbeeld

Perspectief van de gebruiker

Ik ben een van de beveiligingsmedewerkers op het terrein. Ik draag mijn 4G-portofoon, die verbonden is met de Wave PTX-app op mijn smartphone. Terwijl ik langs de drukke hoofdpodia patrouilleer, ontvang ik een melding op mijn smartphone van de centralist. De melding geeft aan dat er een verdacht persoon wordt gemeld in de buurt van de ingang. Ik bevestig de melding met een snel PTT-bericht.

Kort daarna krijg ik instructies van de centralist om de verdachte persoon discreet in de gaten te houden terwijl andere beveiligingsmedewerkers worden geïnformeerd. Dankzij de efficiënte communicatie met de centralist en het team kunnen we snel reageren op de situatie en ervoor zorgen dat het evenement veilig blijft voor alle bezoekers.

Perspectief van de centralist

Ik zit achter mijn bureau in de commandocentrale, omgeven door computerschermen en communicatieapparatuur. Mijn Wave PTX Dispatch-interface toont een overzicht van alle communicatiekanalen, inclusief de locaties van alle medewerkers op het terrein.

Plotseling ontvang ik een melding van een beveiligingsmedewerker over een verdachte persoon bij de ingang. Ik schakel snel over naar de beveiligingstalkgroep en coördineer de reactie. Ik check de locatie van de dichtsbijzinde medewerker en stuur hem een privébericht en geef instructies voor verdere observatie.

Terwijl ik de situatie monitor, blijf ik communiceren met verschillende teams, waaronder de beveiliging, EHBO en logistiek, om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt en dat alle incidenten snel worden afgehandeld. Dankzij de Wave PTX-oplossing kan ik effectief communiceren met alle teams en situaties beheren in real-time.

Referenties

Wij begrijpen hoe belangrijk communicatie is voor een evenement.

Met onze uitgebreide ervaring in communicatieoplossingen zorgen we ervoor dat jouw evenement soepel verloopt. Bel ons voor de mogelijkheden of vul dit contactformulier in.
Heeft u vragen?
Neem gerust contact op: 
088 - 0203203

Contact opnemen

  Comfective wit logo
  Hasselterdijk 20 F
  8043 PD Zwolle
  088-0203203
  info@comfective.nl
  Webwinkel keur transparante logo
  Paypal logo
  iDeal logo
  Bancontact logo
  Sofort Logo
  hello world!
  chevron-down