Skip to main content
 
 

Licentievrije Portofoons

Portofoons zonder gebruikskosten

Geen licentie nodig

Licentievrije portofoons zijn voorzien van een licentievrije frequentie in de PMR446 band. Deze band mag in heel Europa licentievrij gebruikt worden op een vermogen van 0.5 Watt, waarop de portofoons standaard afgesteld staan. Dit vermogen is aanzienlijk lager dan het uitzendvermogen van DMR of TETRA portofoons die wel met licentie werken, maar dat neemt niet weg dat portofoons zonder licentie toch voor vele toepassingen en sectoren erg geschikt zijn.

Agentschap Telecom

Het Agentschap Telecom houdt toezicht op het gebruik van frequenties. Zij voeren hiervoor voeren inspecties uit, onderzoeken storingsmeldingen en monitoren actief de ether. Dit gebeurt op locatie en op afstand. Door gebruik te maken van portofoons die deze licenties niet nodig hebben, voorkomt u kosten en ongemak.

Plug/Play

De portofoons zijn allen plug en play en zijn hiermee direct uit de doos te gebruiken. Ook het aanvullen van nieuwe portofoons kan zonder programmering en is hiermee erg eenvoudig.

Geen licentiekosten

De portofoons mogen zonder vergunning in heel Europa gebruikt worden. Er zitten dus geen enkele gebruikskosten vast aan het gebruik van licentievrije portofoons.

Compact formaat

Er zijn enkele zeer compacte licentievrije portofoons op de markt, welke een unieke vormfactor hebben en soms zelfs zonder antenne geleverd kunnen worden. Vooral de Motorola CLP446 heeft een erg uniek uiterlijk.

(Non-) Food Retail en Hospitality

Licentievrije portofoons zijn erg geschikt voor retail en hospitality omgevingen en daarnaast gebruiken veel organisaties en bedrijven de portofoons voor BHV toepassingen. De compacte en gebruiksvriendelijke behuizing kenmerkt deze portofoons voor deze sectoren.

De supermarkten, horeca, doe-het-zelf zaken en allerlei verschillende winkels gebruiken deze portofoons, zodat zij zonder teveel gedoe direct en constant met elkaar in verbinding kunnen staan. Zij hebben geen licentie nodig om over enorme afstanden te communiceren, waardoor deze portofoons de perfecte uitkomst bieden.

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot licentievrije portofoons? Wij adviseren u hier graag over, via de telefoon, chat of e-mail denken we graag met u mee. Klik hier om te gaan naar onze contactpagina.

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige licentievrije portofoon oplossingen