Licentievrije Portofoons

Portofoons zonder gebruikskosten

Licentievrije Portofoons

Licentievrije portofoons zijn voorzien van een licentievrije frequentie in de PMR446 band. Deze band mag in heel Europa licentievrij gebruikt worden op een vermogen van 0.5 Watt, waarop de portofoons standaard afgesteld staan. Dit vermogen is aanzienlijk lager dan het uitzendvermogen van DMR of TETRA portofoons die wel met licentie werken, maar toch voor vele toepassingen geschikt.

 

Voordelen van licentievrije portofoons zijn de volgende:

Plug/Play

De portofoons zijn allen plug en play en zijn hiermee direct uit de doos te gebruiken. Ook het aanvullen van nieuwe portofoons kan zonder programmering en is hiermee erg eenvoudig.

Geen licentiekosten

De portofoons mogen zonder vergunning in heel Europa gebruikt worden. Er zitten dus geen enkele gebruikskosten vast aan het gebruik van licentievrije portofoons.

Compact formaat

Er zijn enkele zeer compacte licentievrije portofoons op de markt, welke een unieke vormfactor hebben en soms zelfs zonder antenne geleverd kunnen worden. Vooral de Motorola CLP446 heeft een erg uniek uiterlijk.

Licentievrije portofoons zijn erg geschikt voor retail en hospitality omgevingen en wordt ook veel gebruikt voor BHV toepassingen. Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot licentievrije portofoons, dan adviseren wij u graag hierover.

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot Licentievrije Portofoons dan adviseren wij u hier graag over, bezoek hiervoor onze contact pagina

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige licentievrije portofoon oplossingen