Digitale Mobiele Radiocommunicatie

Digitale groepscommunicatie met integratie mogelijkheden

DMR Portofoons

Digital Mode Radiocommunicatie bestaat inmiddels alweer een ruim aantal jaren en neemt in de meeste situaties de plaats en rol over van de zeer lang gangbare analoge apparatuur. De extra functies en de positieve eigenschappen maken DMR tot meer dan een waardevolle opvolger. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn en hoe DMR portofoons werken.

Hoe werken DMR portofoons?

Dankzij de digitale bewerking van de spraak van de gebruiker is een extra robuust communicatiesysteem gerealiseerd. De spraak van de gebruiker wordt digitaal gemaakt en ontdaan van ‘overbodige’ omgevingslawaai en ruis. Door de overgebleven informatie samen te voegen wordt in de tijd gezien ruimte verkregen. DMR benut deze ruimte voor extra gesprekken, een foutcorrectie voorziening en specifieke extra functies.

Het resultaat is een communicatiesysteem dat zeer robuust is en over het gehele bereik van de radio gemiddeld een veel betere verstaanbaarheid biedt. Gesprekken die eerder op grotere afstand verloren gingen in ruis behoren tot het verleden. Door de foutcorrectie worden de gesprekken over veel grotere afstand ongestoord weergegeven.

DMR Applicaties

DMR ondersteunt eenvoudig extra functies zoals Man Down, Lone Worker, Noodoproep,  dit eventueel in combinatie met onze DMR applicaties, zoals Indoor Tracking, Outdoor Tracking, Voice Logging & Dispatching.

Integraties mogelijk maken

De toepassing van een Repeater vergroot het bereik van het onderlinge verkeer. Koppelingen met (vaste) telefonie en ESPA systemen zoals Brandmeldcentrales zijn tevens mogelijk.

Meer gesprekscapaciteit 

Door de toepassing van digitale informatie is het relatief eenvoudig geworden om meerdere DMR radio netwerken met elkaar te verbinden. Hiermee realiseren de toepassing een veel grotere gesprekscapaciteit. DMR radio netwerken kunnen tevens geografische gescheiden gebieden met elkaar verbinden tot een groot regionaal netwerk.

De uitgebreide diversiteit aan randapparaten zoals (Atex) portofoons, mobilofoons en de beschikbare applicaties zorgen voor zeer veel gebruiksmogelijkheden. DMR wordt reeds al veel gebruikt in de Hospitality, Gezondheidszorg, Scheepvaart, Industrie & (Petro)chemie. Portofonie zonder grenzen staat hoog in het vaandel voor bedrijven en organisaties uit deze sector.

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot DMR portofonie producten dan adviseren wij u graag hierover, bezoek hiervoor onze contact pagina.

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige DMR portofonie oplossingen