Skip to main content
 
 

Portofoon Programmering

Plug & Play oplevering volgens de wens van de klant

Programmeren van portofonie

Apparaten die worden toegepast voor radiocommunicatie worden doorgaans van specifieke instellingen voorzien. Denk hierbij aan de – door Agentschap Telecom – afgegeven gebruiksfrequenties, zendvermogen, individuele en groepsoproepnummers , de activering van beschikbare opties, enzovoort. In een klein radionetwerk is de keuze van de oproepnummers niet zo ingewikkeld.

Dit wordt echt anders bij grotere radionetwerken. De keuze van de oproepnummers, de uitvoering en instelling van de verschillende opties met eventueel instelbare wachttijden en dergelijke, vormen een belangrijke basis voor de gebruikerservaring die de oplossing biedt. Al deze gegevens worden geplaatst in een overzichtelijk plan, ook wel een fleetmap genoemd.

Portofoon programmering is onmisbaar

Het opstellen en bijhouden van een goede fleetmap voor uw radio vloot is hiermee dus zeer wenselijk. Voorafgaand aan de levering van de radioapparatuur worden de gegevens conform de fleetmap geprogrammeerd in de radio. Zo wordt een radio geleverd die voldoet aan al de instellingen die passen in uw oplossing. De fleetmap wordt ook gebruikt bij latere uitbreidingen.

De configuratie die wordt gebruikt wordt daarnaast door ons opgeslagen zodat we later nog steeds beschikken over de juiste gegevens. Wij bieden onze ervaring graag aan als ondersteuning bij het maken van een fleetmap en kunnen ook de programmering van radio’ s en oplossingen voor u verzorgen.

Portofoon Programmering
Dispatch omgeving

Configureren van applicaties

Wanneer de radio oplossing wordt voorzien van applicaties zoals voice recording, een Dispatch toepassing, locatieweergave of een koppeling tussen netwerken dan is hierbij meestal sprake van configuratie werk. Afhankelijk van de toepassing kan dit bepalend zijn voor het welslagen van de oplossing.

Als Comfective vinden wij het daarom belangrijk dat u kunt terugvallen op onze kennis en ervaring met verschillende toepassingen en de typische eigenschappen die betrekking hebben op een tevreden gebruik.

Ook wanneer een oplossing al langere tijd wordt toegepast is het vaak wenselijk om toch nog eens de functies en instellingen bij langs te gaan. Dit leidt soms tot – kleine – aanpassingen die de gebruikerservaring sterk verbeteren zodat het systeem belangrijk effectiever wordt.

Vrijblijvend advies

Wij bieden u graag onze ondersteuning aan. Ook als u een applicatie niet via ons heeft betrokken onderzoeken we graag de mogelijkheden voor ondersteuning.

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige DMR portofonie oplossingen