Skip to main content
 
 

Portofoon Verhuur in de Petrochemie

Portofoon Verhuur in de Petrochemie

In de Chemie & Petrochemie is missiekritische radiocommunicatie van levensbelang. Vandaar dat er voornamelijk gebruik gemaakt van explosieveilige portofoons uit het DMR of TETRA portfolio. Deze Europese wet en regelgeving omtrent de bescherming van gezondheid en veiligheid van personen die in explosiegevaarlijke atmosferen werken is vastgelegd in de ATEX richtlijnen.

Er is randapparatuur in meerdere Atex zones te verkrijgen. Comfective helpt u graag bij de keuze voor de meest geschikte oplossing in uw situatie. Tevens bieden wij infrastructuur en applicaties aan. Deze kunnen wij zowel in een (lange termijn) huur als koop constructie aanbieden. Ook kunnen er indien gewenst SLA contracten worden aangeboden welke u de zekerheid geven dat de apparatuur en hiermee ook uw bedrijfsvoering blijft draaien.

 Digitale DMR Atex Portofoons + Accessoires

Digital Mode Radiocommunicatie bestaat inmiddels alweer een ruim aantal jaren en neemt in de meeste situaties de plaats en rol over van de zeer lang gangbare analoge apparatuur. De extra functies en de positieve eigenschappen maken DMR tot meer dan een waardevolle opvolger.Door de digitale bewerking van de spraak van de gebruiker is een extra robuust communicatiesysteem gerealiseerd. De spraak van de gebruiker wordt digitaal gemaakt en ontdaan van ‘overbodige’ omgevingslawaai en ruis. Door de overgebleven informatie samen te voegen wordt in de tijd gezien ruimte verkregen. DMR benut deze ruimte voor extra gesprekken, een foutcorrectie voorziening en specifieke extra functies.

Aanvullende voordelen van DMR zijn:

 DMR Applicaties
DMR ondersteunt eenvoudig extra functies zoals Man Down, Lone Worker, Noodoproep,  dit eventueel in combinatie met applicaties als Indoor TrackingOutdoor TrackingVoice Logging & Dispatching.

 Integraties mogelijk maken
De toepassing van een Repeater vergroot het bereik van het onderlinge verkeer. Koppelingen met (vaste) telefonie en ESPA systemen zoals Brandmeldcentrales zijn tevens mogelijk.

 Meer gesprekscapaciteit
Door de toepassing van digitale informatie is het relatief eenvoudig geworden om meerdere DMR radio netwerken met elkaar te verbinden. Hiermee kan een veel grotere gesprekscapaciteit worden gerealiseerd. Tevens kunnen geografische gescheiden gebieden met elkaar worden verbonden tot een groot regionaal netwerk.

Comfective levert uitsluitend de Motorola DP4401EX portofoon welke voldoet aan de laatste ATEX normeringen. Standaard wordt de portofoon geleverd met een Li-ion accu, antenne en lader.

 

Actuele condities:

Tetra Atex Portofoons + Accessoires

Tetra is de standaard voor Europese Trunking Radionetwerken. De Tetra standaard is interoperabel wat inhoudt dat randapparatuur van verschillende merken door elkaar heen gebruikt kan worden. De belangrijkste speler op de TETRA  markt is Motorola Solutions.

Tetra portofonie wordt gekenmerkt door:

 Zeer snelle gespreksopbouw  Uitstekende gesprekskwaliteit  Goede interconnectie mogelijkheden  Uitgebreide mogelijkheid voor prioritering van gesprekken in verschillende klassen.

Comfective levert uitsluitend de Motorola MTP8550EX portofoon welke voldoet aan de laatste ATEX normeringen. Standaard wordt de portofoon geleverd met een Li-ion accu, antenne en lader.

 

Actuele condities:

Offerte opvragen:

    Vragen of bestelling plaatsen?
    Neem contact op.
    088-0203203