Skip to main content
 

Landelijke Portofonie

Portofonie zonder (lands)grenzen

4G (LTE) Portofonie

De meer traditionele portofoons maken veelal gebruik van ‘ private’ gesloten netwerken. Hierbij wordt het werkgebied bepaald door de toegepaste infrastructuur en vaak betreft het een beperkte regio. Soms is het enkel het bedrijfsterrein of anders de directe omgeving hiervan. Hoewel deze lokale netwerken onderling kunnen worden verbonden blijft het bereik van een portofoon beperkt tot de specifieke regio.

 

POC (Push to Talk over Cellular), 4G Portofoons, LTE portofoons

Bovenstaande kreten geven een overzicht van de namen die gebruikt worden voor landelijke portofonie. Deze dekken allen (deels) de lading, portofonie via het 4G (LTE) netwerk of WiFi netwerk. Hieronder de voordelen:

Vergroot Bereik

Door gebruik te maken van publieke netwerken of een mix van eigen en publieke netwerken wordt het werkgebied sterk vergroot en is deze in bepaalde gevallen nagenoeg onbeperkt, lees: wereldwijd.

Zelfde look&feel als traditionele portofoon

Nieuwe portofoons, die voor wat betreft de vormgeving gelijken op de traditionele portofoons, bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van 3G, 4G en WiFi  netwerken en vormen hier een ‘gesloten’ gebruikersgroep.

Functionaliteit ook beschikbaar als App op smartphone

Naast de toepassing van een portofoon is ook het gebruik van een Smartphone, die is voorzien van een speciale App, mogelijk. De App zorgt ervoor dat de telefoon beschikt over een PTT (push to talk) toets op het scherm. Door dit symbool aan te raken gaat de App over in de spreek stand en wordt het microfoongeluid verzonden naar de groep. Wanneer de App een sterkere integratie heeft met de smartphone en de smartphone beschikt over een PTT toets langs de zijkant van het toestel, wordt het gebruik net als een portofoon.

Omdat gebruik wordt gemaakt van de publieke netwerken is het werkgebied dezelfde als het werkgebied van de netwerken. De gebruiker is dus hiermee niet langer gebonden aan een bepaalde regio. Voor veel gebruikers die veel onderweg zijn in een grotere regio is landelijke portofonie een uitkomst.

Tot de bedrijfsmatige gebruikers behoren: transportbedrijven, taxibedrijven, gemeentelijke onderhoudsdiensten en beveiligingsbedrijven. Maar ook in niet bedrijfsmatige omgevingen kan POC een zeer welkome aanvulling zijn. Wat te denken van wielerploegen, interne werkgroepen van sportverenigingen, etc.

Heeft u vraag naar de functionele mogelijkheden die in relatie staan tot de landelijke portofonie producten dan adviseren wij u graag hierover, bezoek hiervoor onze contact pagina.

Meer Informatie?

Neem contact op met Comfective om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken

Oplossingen per sector

Elke sector heeft zijn eigen unieke kenmerken, leer meer over deze specifieke kenmerken.

Webshop

Onze webshop geeft een actueel overzicht weer van de huidige DMR portofonie oplossingen